OCEANIC ONTIJZERAAR BIRM

Het gebruik van putwater wordt vaak toegepast door gezinnen, of bedrijven, die oftewel het gebruik van stadswater willen beperken (kosten) oftewel helemaal niet beschikken over stadswater.

Aangezien in tegenstelling tot het ons aangeleverde leidingwater, de kwaliteit van dit water NIET gegarandeerd kan worden, is het vaak noodzakelijk om dit water te behandelen alvorens we dit gaan gebruiken.

Hiervoor is het belangrijk te weten over welke kwaliteit uw putwater beschikt, of simpel gezegd, water er in uw water aanwezig is.

Vaak merkt men bij gebruik van putwater dat dit water in onze toiletten, bad en douche roest bruine randen achter laat. Dit wijst normaal gezien op een te hoog IJZER gehalte in het water, wat door de Oceanic ontijzeraar behandeld kan worden.

Het beste wat u hiervoor kan doen, is een water staal te nemen, en dit door een erkend labo te laten controleren op de “drinkbaarheid” van het water, alsmede op de ijzerdeeltjes.

De volgende stappen zouden in volgorde kunnen ondernomen worden:

- Ijzer en Mangaan aanwezig : Oceanic ontijzeraar
- Vuildeeltjes aanwezig : Syr producten, terugspoelfilters
- Kalk aanwezig : Oceanic Limex (zie waterontharding)
- Ijzer en kalk aanwezig : Oceanic ontijzeraar (zie Christal Right)
- Bacteriën en / of coliformen : Oceanic Homespring (zie behandeling regenwater)
- Opgeloste delen : Oceanic omgekeerde osmose (zie omgekeerde osmose)

Hier in dit blok van informatie gaan we ervan uit dat we enkel een probleem van jzer hebben in het water, en dat we ALLE ijzer deeltjes FE++ uit het water willen filteren. Een ontijzeraar wordt dan ook een filter genoemd.

Afhankelijk van uw sanitaire installatie, en het gewenste debiet, beschikt Syr Oceanic - Water treatment bvba over een gamma Ontijzeringstoestellen op basis van het Media Birm.

Birm heeft de eigenschap om de IJzerdeeltjes te laten oxideren en deze vast te houden in de materie. Daar er geen echter berekeningmethode bestaat zoals bij ontkalking wordt dit toestel na vast ingestelde regeneratie dagen ( 3 à 4 dagen ) gespoeld.

Het voordeel van birm is dan weer dat er geen producten gebruikt dienen te worden op de regeneratie uit te voeren. De regeneratie gebeurt door een eenvoudige terugspoeling, met uw putwater dus, waardoor het dan ook kosteloos is.

De Oceanic ontijzeraar op basis van Birm wordt eveneens gestuurd door onze Limex IQ timer.

Uw water moet aan de volgende parameters voldoen:

- Ijzer in het water : maximaal 5 PPM (partikels per ml)
- PH waarde van het water : tussen 5,8 en 9
- Zuurstofgehalte in het water : 15 %
OCEANIC ONTIJZERAAR BIRM
Artikelnummer Birm inhoud Aantal pers. debiet Afmeting fles
LOIRIQ.B.42.1344 42 Liter 2 1 m³/hr 33 x 111 cm
LOIRIQ.B.56.1354 56 Liter 2-3 1,2 m³ / hr 33 x 137 cm
LOIRIQ.B.70.1464 70 liter 3-4 1,5 m³ / hr 35 x 162 cm
LOIRIQ.B.98.1665 98 liter 4 1,8 m³ / hr 40 x 165 cm
LOIR.B.532.3672 532 Nvt 8 m³/hr 91 x 182 cm